WijzeKring

Hier geven we een plaats aan onze geest: verhalen vertellen, ceremoniële liederen, rituelen, vrouwencirkels,...

Dragende vrouwen: Ria Beyens, Nancy Stammeleer en Mireille Verplancke

Ria Beyens

"Mijn levenswerk en passie is om vrouwen bij hun authentieke wilde

basis kracht te brengen en het zusterschap te herstellen.
Ik geef dit vorm als lesgeefster in verschillende cursussen, in

persoonlijke begeleidingstrajecten en als creatief vormgeefster.

 

Vier basiskrachten dragen mijn werk: weten, voelen, ervaren en delen.


Dit alles wordt ondersteund door mijn levens- en werkervaringen als

o.a. zelfstandige vroedvrouw, herboriste, Moon Mother,

Acces Consciousness Bars Practitioner…"

Nancy Stammeleer

In ons lichaam liggen niet alleen onze eigen ervaringen, maar ook die

van onze voor(ouders opgeslagen. Ik werk volgens systemische

principes die steun bieden om verborgen dynamieken helder te maken.

‘jij in je vrouwenlijn’. Op jouw plek in je familiesysteem. Dit is mijn

huidige basis van waaruit ik werk en dat fungeert als rode draad in

mijn individuele belgeleidingen en trajecten die ik aanbied.

De reden waarom ik doe wat ik doe. Het is prachtig vrouwen te laten

zien hoe mooi ze zijn, waar hun bekkenkracht ligt en wat bedding betekent.

Wat als? Als jij boos blijft op jouw moeder en haar niet kan accepteren

zoals ze is, houd je een deel van haar kwaliteiten die ze ook heeft gegeven buiten jou. Als jij haar idealiseert en nog steeds in symbiose blijft met haar, kan je haar niet zien. En daarmee ook niet jezelf en je eigen behoeftes. Als je loyaal blijft en daardoor je eigen pijn en gemis niet kan voelen. Kan je de kwaliteit niet echt ontvangen omdat je niet op je eigen plek gaan staan. Als jij je moeder kan zien met haar mooie en minder mooie kanten. Kan je jouw pijn zelf voelen van de te korten en het ontvangen van de schatten die je van haar hebt gekregen. Wat je kan helpen bij het proces van je moeder loslaten en haar ontvangen is, om met andere vrouwen te delen.. Loslaten wat je nooit zal krijgen en openen voor het leven dat ze jou gegeven heeft. Zo bewust te gaan ontvangen wat je lang gemist hebt. De poort tot de aarde die ze voor jou is. Het wantrouwen laten varen, zodat je een dieper niveau in vertrouwen kan toelaten. En zo contact met jouw baarmoeder & eierstokken en eileiders kan vernieuwen.
In vrouwen behandelingen zie ik hoe groot het gemis is aan steun en het verlangen om gekoesterd te worden en bedding te vinden. Het mooie is dat we dit kunnen vernieuwen, waardoor onze innerlijke band met onze moeder veranderd. En onze band met de aarde en ons lichaam. Jij op jouw plek. Jij in jouw vrouwenlijn.
Voor meer info: https://www.facebook.com/moterjord/

Mireille Verplancke

Een greep uit het programma

 • Rituele workshop: Samenlevingswijsheid uit het Moederland door Ria Beyens
  Vertrekkend vanuit een veelal ongekende hoeveelheid en diversiteit van oeroud beeldmateriaal, de symbooltaal van onze verre voormoeders, breng ik jullie bij de basiswaarden van oude samenlevingen waarin de vrouw in het midden in het begin stond. Basiswaarden die iedereen ondersteunen, voeden en vreugde brengen.
   

 • Rituele workshop verlies van zwangerschap door Greet Keppens
  Vruchtbaarheid en nieuw leven... te vaak zijn ze ook verbonden met verlies.
  Afscheid nemen van een kindje tijdens de zwangerschap, de geboorte of vlak erna is uiterst pijnlijk. Ook de pijn die vrouwen voelen wanneer hun schoot leeg blijft, is vaak onbesproken. 
In deze sessie scheppen we ruimte voor dit soort verlies. Terwijl we zingen, vertellen, reflecteren, creëren, is al onze aandacht daar.

  Greet Keppens houdt van ceremonie, rituelen, cirkels. Als vanzelfsprekend leidde haar weg enkele jaren terug naar de opleiding ritueelbegeleider bij afscheid. Verlies, dood en rouw zijn thema’s waar ze mee vertrouwd is. Taboes mogen doorbroken worden, zinvolle alternatieven en rituelen gevonden en gecreëerd. Deze rituele workshop is een moment om herkenning en heling te vinden bij elkaar en je gedragen te weten door de steunende energie van vrouwen. Wees welkom!

   

 • Workshop: De Kunst van Natuurlijk bevallen door Han Van Dyck
  De Kunst van Natuurlijk Bevallen gaat over veel meer dan op natuurlijke wijze een kind baren; het gaat over hoe we op eigen krachten, samen met ons lijf, ons brein en de natuur kunnen samenwerken om diep transformationele processen in het leven aan te kunnen.

  Han Van Dyck is een vroede vrouw met een queeste: ze wil vrouwen weer leren vertrouwen en geloven in de wijsheid en kunde van het eigen lichaam. Ze is inmiddels al bijna 20 jaar vroedvrouw en werkte als dusdanig in verschillende continenten. Hetgeen haar het meest heeft bijgebracht in haar leven zijn de overgang naar het moederschap en het overwinnen van een pre-terminale eierstokkanker. Hoe ze beide diepe transformaties het hoofd heeft geboden vloeit samen in deze workshop.

   

 • Opstellingen van het verleden door Marike Pons
  Opstellingen van het verlangen door Marie Pons => Ontmoet en heel je innerlijke kind.
  Achter de door trauma verdrongen delen van onszelf, liggen de parels van ons wezen.
  Voor meer info: www.diepinjezelf.com

   

 • Rituele workshop: Eros en psyche door Sabine Showanek
  Een mythologisch verhaal brengt inzichten waar we als moderne vrouw vaak voor uitdagingen staan. Bij deze workshop leren we dieper in de energie van ons bekken te zakken om van daaruit te voelen en te handelen. Deze inzichten en handvaten kunnen we dan gebruiken om beter in de Nieuwe Wereld te functioneren en de rol van de Godin daarin beter te begrijpen.

  We vertrekken van een mooi verhaal: de bijzondere mythe over een vrouw die hevig naar liefde verlangt, maar daarbij ook enorm uitgedaagd wordt. Ze heeft zich enerzijds de wrevel van een godin op de hals gehaald, maar heeft anderzijds ook haar hulp nodig en kan die alleen verkrijgen door bepaalde taken goed uit te voeren. Net zoals deze vrouw uit de Griekse mythologie kunnen wij het diepe verlangen hebben iets te willen bereiken (lees: onszelf te realiseren), maar daarbij het gevoel hebben voor ‘onmogelijke taken’ te staan. En terwijl we ons hart volgen, loopt het leven toch niet altijd zoals we zouden willen. Elk van deze ‘taken’ heeft een symbolische betekenis en vertegenwoordigt een eigenschap of kwaliteit die vrouwen moeten ontwikkelen. Want pas als ze daarin geslaagd zijn, kunnen ze voortaan de verschillende mogelijkheden overwegen, een goede keuze maken en voor hun eigen belangen opkomen.

   

 • Rituele workshop: De Kracht van Cyclisch Leven door Ria Beyens
  Ook onze maandstondencyclus heeft vier fasen, gekleurd zoals de seizoenen met telkens poorten van voelbare verandering. Via begeleidde meditatie stappen we deze wereld van innerlijke seizoenen binnen om zo een dieper contact te maken met deze innerlijke krachtbron. Aansluitend geven woorden, kleuren en vormen op papier een blijvende herinnering aan deze herverbinding.
   

 • Workshop: Womb Steam Ritual door Mieke Antheunis
  Een womb steaming of een yoni stoombad is een sauna met helende kruiden exclusief voor de vrouwelijke schoot. Het is een milde maar krachtige manier om met natuurlijke middelen het genezingsproces van je baarmoeder en bekken bij te staan en om je volop vrouw te voelen. We stomen als priesteressen: in lange gewaden met intentie en rituele aandacht voor onze womb, de kruiden en de elementen water, vuur, aarde en lucht. 

  Mieke Anthuenis van Moving inside - Wellness for WoMen and Womb - is Vaginal Steam Facilitator opgeleid door het PeriSteam Hydrotherapy Institute, Womb sjamane opgeleid door The Fountain of Life en de Belgische School voor Sjamanisme, en advanced Moon Mother opgeleid door Miranda Gray.

   

 • Rituele workshop: De Gezegende Tempelreis door Mireille Verplancke
  Een diepe duik in je Vrouw Zijn, een reis die je dichter bij je Vrouw Zijn brengt en meer geborgenheid schenkt diep in jezelf. Een bijzondere journey waarin je de 2 belangrijkste  krachtbronnen - je hart en je bekken - in je lijf verbindt. Meer en meer  thuiskomen  in je tempel daar waar je vrouwelijke kracht en schatten verborgen liggen.

  Een bijzondere journey naar de 2 belangrijkste krachtbronnen in je lijf : je hart en je bekken. Het heilig huwelijk tussen je  water en vuur element, om zo nog meer thuis te komen in je Tempel en geborgenheid te vinden in je vrouwelijke essentie. We creëren samen een (h)eerlijke, veilige  bedding, via beweging, sacrale anatomie, creativiteit en ritueel neem ik je hier graag in mee.


  Wij Mireille, Ria, Nancy ronden deze workshop en de dag af met een ‘Yoni Blessing Ritueel’. Dit wordt door de aanwezige Moonmothers in het veld gegeven, waar wij ook de andere aanwezige Moonmothers voor uitnodigen om bij aan te sluiten.
   

 • Workshop: Ritueel voor het voormoederveld door Nancy Stammeleer
  De voormoeders, de vrouwen die je zijn voorgegaan, zijn verbonden met het veld in je ziel. Met de Grote Moeder en Moeder Aarde. Eer jij hun vruchtbaarheid, liefde, connectie met de maan, hun vrouw-zijn? Zie jij hun schoonheid, kracht, zachtheid? Voel in jezelf, hoe jij bent. Onze voormoeders zijn ons voorgegaan in alle liefde, met mooie dingen maar ook met uitdagingen op hun pad. Voel jij, dat hierin zij jouw bedding zijn, van waaruit jij kan/mag zijn wie je bent. Luister met je hart en met je ziel naar hun taal, stap in je vrouwenenergie. En verbind je met je vrouw-zijn, het moederlijke, de wijsheid, de speelsheid. Kom bij jezelf. En vanuit jouw plek, afgestemd op die van je voormoeders, inspireer je je zusters en breng je heling in het vrouwenveld en voormoederveld.
   

 • Rituele workshop: Ode aan de Grote Moeder door Ria Beyens (ondersteund door Mireille en Nancy)
  Een ‘free-podium’ gebeuren
  waarin we uitnodigen
  om in woord, beeld,
  zang of dans
  jouw eerbetoon te brengen.

  Eerbetoon aan zij die ons voorgingen,
  aan onze Voormoeders,
  aan onze Wijzen,
  aan de Grote Moeder.


   

GetAttachmentThumbnail.jpg
nancy.jpg