VrouwenFest

womens fest 2018-612.jpg

VrouwenFest!

Velen van ons zijn geroepen om naar de diepte te gaan, naar onze wortels en wie we écht zijn. 

En zo ons pad in de wereld te ontdekken, in harmonie met onze diepste waarheid en onze grootste potentie.

We geloven dat deze herinnering komt door onze verbinding met Moeder Aarde. Al onze kleine acties hebben een grote impact op haar, we horen de roep naar zorgen voor haar. We zijn haar. 

 

We komen samen, nu voor de 2de maal, in de hoop dat door onze deelname in deze community we elkaar mogen inspireren, bekrachtigen en ondersteunen. Door er te zijn voor elkaar en door de nieuwe kennis die we uitwisselen.

 

Samen worden we steeds meer wie we écht in essentie zijn, een stralende draad in het grote weefstuk. Samen nemen we de stap van overleven naar bloeien. Samen zijn we verweven. 

 

Met VrouwenFest nodigen we uit om het vrouwzijn te eren en de draagkracht in onszelf en als community te vergroten.

 

VrouwenFest viert het vrouw-zijn in al haar verscheidenheid.

We brengen het fenomenale werk van vrouwen samen.

Van wilde creativiteit tot diepgaand lichaamsbewustzijn, van eeuwenoude ambacht tot het doorgronden van je menstruele cyclus, van kruiden tot moedermelk, van actie tot passie, van informatie tot intrinsieke wijsheid,…

 

Eén van onze basiswaarden is radicale participatie.

VrouwenFest is een uitnodiging voor elke vrouw om op te dagen en een uniek deel van het geheel te zijn. Breng je eigen talent mee, deel je kennis, maak muziek, teken, toon je activistische spirit, verspreid je eigenaardigheden, maar kom vooral jouw vrouwelijkheid eren.

 

Met zorg voor elkaar en de natuur, wees wild en vooral heel erg welkom!

Vrouwen!

VrouwenFest is een festival voor alle mensen die zich identificeren als vrouw of/en bij de geboorte gesocialiseerd zijn als vrouw.

We verwelkomen alle vrouwen ongeacht leeftijd, kledingmaat, etnische afkomst, religie of seksuele voorkeur. Twijfel je of de VrouwenFest genoeg veilige ruimte biedt voor jou? Contacteer ons via info(at)vrouwenfest(dot)be en we bekijken hoe we je kunnen helpen!

VrouwenFest is een vrouwenfestival, wat wil zeggen dat je tijdens dit weekend volop vrouw mag zijn, en voor de moeders onder ons betekent dat voor een keer zonder kinderen. Zuigelingen en meisjes vanaf hun menstruatie zijn wel welgekomen. We zijn er ons van bewust dat dit niet voor iedereen even eenvoudig is, maar de ervaring leert ons dat het behoorlijk magisch is om een weekend uit de moederschapsrol onttrokken te worden.

Moederfestival WomenFest

VrouwenFest is geïnspireerd op WomenFest, het eerste radicale participatiefestival voor vrouwen in het Verenigd Koninkrijk dat in augustus 2018 voor het eerst plaatsvond.

 

We staan in nauw contact met de organisatrices en namen de basisprincipes over om een eigen Belgische versie mee vorm te geven.

woman-colour_orig.png