Over ons

womens fest 2018-612.jpg

VrouwenFest?

VrouwenFest viert het vrouw-zijn in al haar verscheidenheid.

 

VrouwenFest brengt het fenomenale werk van vrouwen samen. Van wilde creativiteit tot diepgaand lichaamsbewustzijn, van eeuwenoude ambacht tot het doorgronden van je menstruele cyclus, van kruiden tot moedermelk, van actie tot passie, van informatie tot intrinsieke wijsheid,…

 

Eén van onze basisprincipes is radicale participatie! VrouwenFest is een uitnodiging voor elke vrouw om op te dagen en een uniek deel van het geheel te zijn. Breng je eigen talent mee, deel je kennis, maak muziek, teken, toon je activistische spirit, verspreid je eigenaardigheden, maar kom vooral jouw vrouwelijkheid eren.

Met zorg voor elkaar en de natuur, wees wild en vooral heel erg welkom!

Vrouwen?

VrouwenFest is een festival voor alle mensen die zich identificeren als vrouw of/en bij de geboorte gesocialiseerd zijn als vrouw.

We verwelkomen alle vrouwen ongeacht leeftijd, kledingmaat, etnische afkomst, religie of seksuele voorkeur. Twijfel je of de VrouwenFest genoeg veilige ruimte biedt voor jou? Contacteer ons via info(at)vrouwenfest(dot)be en we bekijken hoe we je kunnen helpen!

VrouwenFest is een vrouwenfestival, wat wil zeggen dat je tijdens dit weekend volop vrouw mag zijn, en voor de moeders onder ons betekent dat voor een keer zonder kinderen. Zuigelingen en meisjes vanaf hun menstruatie zijn wel welgekomen. We zijn er ons van bewust dat dit niet voor iedereen even eenvoudig is, maar de ervaring leert ons dat het behoorlijk magisch is om een weekend uit de moederschapsrol onttrokken te worden.

Moederfestival WomanFest

VrouwenFest is geïnspireerd op WomanFest, het eerste radicale participatiefestival voor vrouwen in het Verenigd Koninkrijk dat in augustus 2018 voor het eerst plaatsvond.

 

We staan in nauw contact met de organisatrices en namen de basisprincipes over om een eigen Belgische versie mee vorm te geven.

woman-colour_orig.png