Programma

Eén van de basisprincipes van VrouwenFest is

Radicale Participatie. Het programma is dus

samengesteld dankzij de workshops die jullie

hebben aangeboden.

Bedankt!

Radicale Participatie

Definitie: echte verandering, zowel individueel als

maatschappelijk, kan enkel komen vanuit een diep persoonlijk engagement.

We nodigen elke vrouw uit om een uniek deel van het geheel te zijn. Jouw talent of kennis wordt zeer gewaardeerd en kan een plaatsje krijgen op het festival. Wij zorgen ervoor dat alles in een veilige, aangename en respectvolle sfeer gebeurt. Met het delen van jouw eigenheid worden ware gemeenschappen gevormd en verrijkt.

We hebben geen criteria van wat dit talent moet zijn, we weten enkel dat het beter zou zijn met het jouwe erbij.

Neem een kijkje bij de verschillende thema-tenten en laat ons weten waar jouw talent onder valt zodat je mee kan bouwen aan het festival.

Via workshop(at)vrouwenfest(dot)be kan je ons bereiken. 


 

Tenten

  • 't Hart

In ‘het hart’ wordt drie keer per dag een gezonde (veganistische) maaltijd geserveerd. Je kan er ook even rustig bijkletsen bij een tas thee en snuffelen in onze vrouwenbibliotheek. Het podium wordt tussendoor gebruikt voor jullie performances (muziek, poëzie, voordrachten,...).
 

  • BewegingsTempel

Hier vieren we onze fysieke verschijningsvorm: yoga, dans, 5 Rhythms en meer. (Her)ontdek je lichaam, leer het iets nieuws, laat het je nieuwe dingen leren of laat het gewoon zijn.
 

  • OpenCirkel

Hier leren we bij over onszelf en de wereld waarin we ons voortbewegen: lezingen, reflectie, informatie, inzichten en meer. Kennis en wijsheden worden gedeeld door vrouwen die dieper in bepaalde onderwerpen doken en ze graag met ons delen.
 

  • WijzeKring

Hier geven we een plaats aan onze geest: verhalen vertellen, ceremoniële liederen, rituelen, vrouwencirkels,...
 

  • CreatieNest

Hier kan je je creatief uitleven: van oude ambachten tot experimentele schildertechnieken, van schrijfworkshops tot het delen van bushcraft kennis, van macramé tot intuïtief schilderen. Het programma wordt bepaald door de creatieve talenten die jullie meebrengen.

  • RodeTent

Hier creëren we een veilige plaats, zonder programma en uurrooster. In de rode tent kan je je onttrekken aan de workshops en gezellige drukte van het Hart van het festival, om even tot rust te komen, bij te praten zonder verplichtingen, verhalen te delen, te rusten, stil te zijn, verzorgd te worden. De rode tent wordt gedragen door een wijze hoedster die de veiligheid van deze plek bewaakt.

En ook...

 

  • StiltePlek

Ook op de StiltePlek is er geen programma of uurrooster. Heb jij nood aan volledige stilte, om tot jezelf te komen zonder input en geluiden, dan kan dat hier.

  • ZweetHut

De ZweetHut is een ritueel reinigingsproces voor lichaam, geest, hart en ziel.

  • ZorgVeld

In het ZorgVeld bieden we een plek aan vrouwen die hun zorgende en/of begeleidende vaardigheden graag delen. Je vindt er ook meer informatie over Treesisters.

  • KruidenBar

Hier kan je het ganse weekend genieten met een kopje lekkers uit het kruidenveld. Gepluktonder de zon en klaargemaakt met liefde: een hete kruidenthee, een verfrissend drankje ofeen glaasje zoete kruidensiroop. Je kan er ook snuisteren in de boeken van de feministische bibliotheek van Rosa vzw. Bekijk de boekenlijst hier.

sleeping.jpg